Powered By

This Theme From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

2011-07-04

Review : Malaysia 4 - 4 (a) Chinese Taipei





Ini review,juga pandangan aku pasal team bola paling aku sokong kat muka bumi ni, Malaysia.

Kat Bukit Jalil, 2-1. Aidil Rita Rudaini ngan Safiq Rahim golkan. Safee, Sharul Idlan, Khairul Fahmi, Mahali Jasuli cedera. Penyerangnya Badrol Bakhtiar, Abdul Hadi Yahya. Keeper Sharbinie Alawi. Diorang main penuh semangat. dengan gegak gempita penyokong tempatan. tapi menang 2-1 je. Tak pe aku kate. Sebab menang pun dah kira syukur dah,

Kat Taiwan. Kalah 3-2. Aidil Rita Rudaini ngan Safiq Rahim golkan lagi.

Diorang main OK pada awalnya, tapi pas dapat penalti, diorang main KO. haram betul. Main macam Malaysia main 5, 6 tahun lepas. Passing tak menjadi. Clearance tak jauh. Cakap pun tak guna, Sepak pun tak kena. Amar Rohidan tetap main x best. S.Kunanlan pun main x best.

Naseb baik Xavier Chan (Taiwan) tu tak main untuk first match. Boleh bungkus Malaysia kalau dia ade mase first match. Naseb baik jugak Sharbinie main best malam tadi.

Agak bengang gak la apasal Rajagopal masukkan Fadhli Shas dan bukan Muslim Ahmad. Kenapa Amirul Hadi keluar dan kenapa juga Badrol tak main malam tadi.

Man of the match : Sharbine Alawi
Flop of the match : Amar Rohidan.

Apepun, Tahniah untuk Malaysia. Sekurang-kurangnya layak untuk pusingan kedua. Target mungkin layak sampai pusingan ketiga je. Tapi bagi aku kalo layak masuk Playoff lagi bagus.

Pasni kena lawan Singapore pulak.

No comments: