2010-10-22

minggu ini minggu gila yang menggilakan...


ade seorang pekerja di jepun pada satu ketika, dia membunuh diri.. dan meninggalkan nota bertulis "hamba pun ade mase utk makan bersama anak isterinya"..

ape maksud ayat diatas... ya.. kesibukan yang melandanya. terlalu sibuk sehingga mengalami tekanan yang tinggi dan akhirnya membunuh diri.

itu la yang melanda ku minggu ini.. aku nak senaraikan satu persatu kerana ia banyak. ianya adalah untuk mengatakan bahawa aku berada dalam alam yang sibuk sepertimana yang ku jangka sebelum ini..

dengan pelantikan ku menjadi Majlis Tertinggi kelab Smart Camp telah menambah lagi kesibukan ku..

belum lagi dengan assignment hubungan etnik yang belom mule progress nye..

juga dengan projek digital elektronik yang blom diketahui ape..

dan tiga lagi test yang akan kuhadapi pada hujung minggu dan minggu hadapan..

serta pendaftran subjek yang akan menimbulkan kontroversi kerana perlu berjumpa penasihat akademik yang tiada di Skudai..

dan juga borang perjanjian Biasiswa JPA yang perlu di jamin dan disahkan oleh kakak serta ketua jabatanku dan juga setem hasil yang perlu didapatkan di pejabat hasil terdekat iaitu di bandar baru UDA...

aku pasrah dengan semuanya.. perlu dilakukan satu per satu sehingga satu masa nanti akan ku hembuskan nafas kepuasan iaitu ketika cuti sem nanti...

wish me luck...

kate2 Aiman "kepenatan itu la keseronokan bekerja"..

2010-10-20

Preview Buku: Matanya Teleskop, Hatinya Dalam Botol Kaca


Buku: Matanya Teleskop, Hatinya Dalam Botol Kaca

Koleksi Fiksyen Pop Untuk Jiwa2 Hadhari 2

Penulis: Sufian Abas

Terbitan: Sang Freud Press

Harga: RM 15

Halaman: 82 muka surat

Kandungan:

38 koleksi fiksyen



Komen: Antara buku antologi cerpen2 yang terbaik pernah aku baca. keindahan tulisan yang selalunye ditunjukkan dengan cara hiperbola dan metafora memberi sejuta makna dan penuh penghayatan.

Cerita paling best dalam novel ni: tak igt tajuk cerita. Tapi berkisar tentang cerpelai bernama Sam yang meminati cerpelai berwajah lisa suria hani. cerpelai Sam amat menyukai cerpelai lisa suriahani sehingga satu hari Sam kehilangan hati. baru si cerpelai lisa suriahani sukakan Sam tapi cerpelai Sam sudah tiada hati lagi.. TERBAIK.. banyak lagi kisah2 hiperbola dalam buku ni..

p/s: kalau baca buku ni.. jangan baca straight sampai habis.. hayati satu persatu cerpen didalamnye..



nak beli??? Klik SINI atau masuk http://sufianabas.blogspot.com

2010-10-15

adalah kerana 2 minggu yang tidak membosankan...

2 hujung minggu yang lepas iaitu pada 2,3 okt dan 9,10 okt (kedua2nye sabtu dan ahad). aku telah mengisi hujung mingguku dengan seronok skali.. aku mengaktifkan diri selepas menekan butang "activate" dihati ku untuk pergi ke aktiviti kelab smart camp ktc utm...

minggu pertama
aku just ingin berkenalan dengan rakan2 baruku dengan menjoin kem pemantapan smart camp khas utk mereka2 yang ingin berkelayakan menjadi fasilitator.. aku meminatinye.. kerana itu aku joinnye.. memang seronok kerana bukan sahaja kem seronok2 tapi penuh dengan pengisian yang sangat bergune utk mase depan.. modul2 nye bukanlah modul yang biasa.. modul yang aku x pernah terfikir wujud pun ade dimainkannye seperti game pizza frenzy.. game macam dalam komputer, tapi di fizikalkan oleh para senior dan alumni..
ade lagi best iaitu.. pada 12 okt 2010, paper sinar harian johor menyiarkan kesah kami di pantai pasir lanun, mersing itu.. memang terbaik..


minggu kedua..
yang ni baru minggu aku menjadi fasilitator untuk pertama kalinye.. dan adik2 fasi pertama ku yang malang itu terdiri dari pelajar2 spm sekolah tinggi kluang... haha..
bermula pabila MT Aiman mengsms aku 48 jam sebelum kem pendidikan di kolej perdana itu bermula.. aku terpaksa belajar secepat mungkin dan akhirnye aku berharap aku menamatkannye dengan berjaya..
pengalaman baru iaitu belajar bagaimana untuk menjadi pembimbing.. serta beberapa faktor pengalaman lain membuatkan aku menjadi sedikit tertekan ketika membimbing adik2 fasiku ini.. naseb bertukar baik pabila partner fasi ku adalah seorang senior.. terima kaseh kak mar kerana membimbing ku..
pengalaman baruku dan berharap bukan yang terakhir.. semuanya terima kaseh kepada klab smart camp.. kelab yang ingin ku komitmenkan...