Powered By

This Theme From:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

2009-12-26

Bukit Gambang Resort City




pada 20 disember lalu, kami, 8 orang telah berbincang untuk menghabiskan cuti krismas dengan tidak membosankan diri di kolej, oleh itu, kami mengambil inesiatif yang ade utk pegi melancong di taman air paling famous di sini iaitu bukit gambang water park...

Maka, tanggal 24 disember yang lalu, kami seramai 8 org berjaya menjejak kan diri di taman air ini, bermulala episod menghabiskan mase dengan menikmati kesejukan air. dengan tambang pegi balik semurah rm 8 dengan menaiki van yang dipanggil khas. tepat jam 11 pagi kami sampai disana. oleh kerana ramai yang pergi bercuti time tu, lebih2 lagi waktu cuti sekolah dan menjelang cuti krismas. kami terpakse beratur panjang untk membeli tiket berharga rm 19.90 seorang dewasa.

Tiket sudah dibeli, apa lagi, kami pun terus ghairah mencari pintu masuk sampai x jumpe. terima kasih kepada pekerja gambang water park kerana menunjukkan jalan masuk yang sebenar. bermula jam 11.30 pagi sampai la 6 petang, kami bergelumang dengan air sampai kecut2 badan. menyewa pelampung yang ade.. main sume permainan yang ditawarkan berkali2. biase la, masuk gune duit sendiri... dan berjumpe beberapa kump budak2 matrik yang lain...

Paling best bagi aku adalah mencuba permainan slide. macm papan gelongsor, tapi perlu menggelongsor secara meniarap. first time memang menakutkan, 2nd time, 3rd time, dah x rase mende dah...

pukul 6 ptg, water park tu tutup, kitorang pun bergegas pulang....

pendek kate, walaupun habis hampir rm 50 tapi aku tetap puas sebab ini adalah satu kenangan matrik bak kate rahim "bile lagi....?"


rahim, hadi, izzat , aku, yasin, azhar(bdiri), nazirul, faiz(bdiri)

2009-12-17

Miss Perfect, Miscalculate, miscellaneous


Miss Perfect
She's nothing like the girl you've ever seen before,
Nothing you can compare to your neighbourhood girl,
I tried to find a word to describe this girl,
without being disrespectful...
The way her brain thinkin'
I can't take no more,
must stop her,
so i can put her close,
I tried to find a word to describe this girl,
without being disrespectful...

Miscalculate

Akhirnya... result PSPM sudah pun kuar.. aku dapat brape..
ingat lagi beberapa ari seblum result kuar... aku ngan member2 mengenang kembali saat2 menjawab exam aritu...
mule la pike macam2.. dapat PNGS rendah la... lagi2 bila ade rumours beratus budak kene buang...
tapi akhirnye...
alhamdulillah... dapat jugak 3.9... banyak tu...
member2 pun dapat result yang best jugak... habis...

Miscellaneous


macam2 aku buat semase beberapa minggu aku x tulis blog, paling best aritu la, gi outing dengan set2 kelas, dak laki je la ngan set2 roomate aku.
dan hasilnye, kepuasan tanpa batasan dengan bermain boling. walaupun kalah (teruk) tapi puas. pastu kitorang g berkaraoke bersama sebelum membeli belah di pasaraya mydin berdekatan. boley dikatakan ini outing paling menarik pernah aku pegi la... 9 orang sumenye, first time g outing tanpe g cc.

pendek kate, outing ni memang best, telah ku rakam ia di sebagai sebuah gambar...

2009-11-21

Run...




I was running with all my strength a year ago,

Each time I went back, for her sake,
I ran with all my strength multiple times,

To change her crying face to smiling face,
I ran with all my strength,

Because I wanted to see her so badly,
I ran with all my strength,

Because I wanted to give her my second button,
I ran with all my strength,

Because I didn't want her to regret anything,
I ran with all my strength,

Because I wanted to be the person to greet her on her 20th birthday,
I ran with all my strength,

Because I wanted to tell "I love you",
I ran with all my strength,

Because I didn't want to be forgotten by her,
I threw with all my strength,

Because I wanted to propose to her,
I ran with all my strength,

Because I was afraid of losing her,
I ran with all my strength,

Ever since a year ago,
I have been running with all my strength for her,
Because I didn't want to get separated from her,
no matter what I wanted to tell her I loved her,
that I wanted to make her the happiest person in the world,
I ran with all my strength,

Those feeling slowly come back and without realizing it,
I felt like crying,
Although I still had things left over,
I've been running away these past year,
I felt it within the pits of my stomach.


from 'Proposal Daisakusen SP'

2009-11-05

Konklusi-nya


setelah 2 minggu bertapa di umah, akhirnya aku akan kembali ke kolej matrik ku yang jauh itu. perasaan malas utk balik terlalu menebal di kalbu. kenapelah kena naik bas ke kolej, nape x pejam mate je, pastu cakap 'gerak', dan terus sampai. kan best camtu...

huh... ok, konklusinye ape yang aku dapat kat umah pade cuti kali ade banyak. walaupun x kuar makan pada waktu malam bersama teman2, cukup la berlepak di umah member yang jauh selama sejam. aku cukup puas... sekutrang-kurangnye aku ade belaja bende baru iaitu membida di internet, melalui www.lelong.com.my, aku telah membeli seutas jam bell&ross utk menggantikan jam ODM yang semakin ditelan zaman itu, hehe... murah je...
Jam Baru aku....

OK, azam semester 2, cam bese blaja sampai berjaya. Insya-ALLAH, aku akan berubah, Yeah!!! (semangat lebey ni...)

dalam 2 minggu ni... siri drama yang aku tontoni adalah....

J-Drama
ROOKIES <--- best
BOSS <---- best jugak la...
Stand Up!! <---- sangat best...
BOSS

Wani Ardy - Letter to Saviour

LETTER TO SAVIOUR

by Wani Ardy


You should’ve known I’m here for you
I can let go if I want to

You shouldn’t have taken me for granted
Or baby, I’ll be out from here and you’ll be sorry for so many years

Sometimes I feel so stupid
Now don’t you go and blame me
You’re not even here
And even if you are, your soul for me has died yeah

Sometimes I feel so worthless
Now don’t you go and blame me
You gave me hopes
But I’m the only one who’s working it

I need to be saved
I need to be cured
I need to be fixed
Would you be my prince?

Or are you just another lesson of life?
Please don’t, please be my rainbow
And not raindrops from the sky



Thanks to Blogger boy series, i had known this beautiful song, love it, although i'm a boy. i hope to be her prince, oh my princess...

download : wani ardy - letter to saviour

Stand Up!!



Student!! Stand Up!! Bow!! Sit down...
itulah ayat pertama dalam cite ni. satu lagi cite yang aku tonton pada cuti semester ini. dilakonkan oleh ninomiya kazunori, yamashita tomohisa, oguri shun, narimiya hiroki dan ramai lagi barisan pelakon yang best. cite ni tahun 2003. x sangka aku cite ni taun 2003, sebab actor2nye sume yang dah glemer skang.

Sinopsis : tentang 4 sahabat yang ingin menggapai impian mereka yang selalu menjadi ejekan rakan2 sekola pada musim panas. pelbagai halangan yang terpaksa mereka hadapi untuk menggapai impian tersebut. dalam mase yang same, mereka belajar pelan2 ape itu cinta...
dan akhirnye... dapatkah mereka menggapai impian mereka pada musim panas itu??? tontonila sendiri....

komen aku : cite ni memaparkan kehidupan peniaga2 runcit disatu sudut pekan yang kecil di jepun, ditunjuk juga bagaimana mereka dihimpit ngan tekanan dari peniaga syarikat besar, ceh... bunyi cam serious je, cite ni komedi la... best!!! dgn tema "ape itu cinta", cite ni best...

2009-11-03

Comic!!!


Ya!!! komik!!! bende yang aku suke bace. ia seperti melihat drama. dari kecik sampai skang aku still bace komik walaupun ramai orang kate, "dah besar pun masih bace kartun"
bagi aku 'Cartoon Is Life'. Ia boleh meng-intreprete-kan kehidupan. that's why aku suke bace comic...

aku lebih suke panggil ia manga, bahasa jepun bermakna komik. manhwa adalah bahasa korea.
jepun mempunyai satu industri komik yang terbesar di dunia. tgk je la cite naruto, sape budak2 yang x tahu naruto adalah budak yang mundur... ataupun lebih mudah nak kate, doesn't know or care about anything...

skang, aku nak cite tentang industri komik di malaysia, kecik jew. syarikat komik paling glemer kat malaysia adalah gempakstarz... sangat glemer, bermula ngan majalah gempak sampailah kini mempunyai 6 atau tujuh majalah yang keluar 2 kali sebulan disamping mempunyai beratus2 novel grafik. ya..


4 volume under 18

aritu kat kolej, aku ade bace novel grafik karya Zint. x mau kate banyak, memang best tahap gaban. berdasarkan rujukan manga dari jepun dan berkisarkan tentang school life, cite tu sangat menjadi. aku rase tu la kartun malaysia yang paling best pernah aku bace. komik itu dinamakan under 18, ade 4 volume semuanya... x caye beli la...

2009-10-31

Cuti Or Holiday



Setelah bersusah payah menjawab soklan2 PSPM yang lalu, akhirnya cuti juga...
aritu, mase balik kampung. konfem aku akan lalu KL, di kesempatan itu, aku telah mencuri mase yang ade untuk gi plaza low yat seorang diri. dah x de sape nak teman aku time tu. oleh kerana hasrat hati yang kuat dan telah lame dipendam. akhirnya aku berjaya membeli external hard disk 320 GB SeaGate FreeAgent yang berharge RM245. mungkin mahal, tapi bagi aku, ia berbaloi. jadi leh la aku isi ngan siri2 drama yang memenuhi ruangan hard disk komputer umah aku yang berkapasiti 80GB sahaja. Oleh kerana itu, aku amat berpuas ati la ngan bende tu. harap2 x rosak cpat la natang tu.

My Precious External Hard Disk



yeah, aku cuti, tengah cuti la ni. dah seminggu dok umah, melakukan aktiviti harian seperti makan dan tido.
seperti biasa, aku juga menjalankan aktiviti rutin semasa cuti yakni menolong abah aku, main PES dan macam2 lagi. yang belum dibuat hanyalah kuar makan ngan member je... x tau la nape aku mase cuti ni, rase nak menyendiri je... mungkin sume remaja penah rase cam aku rase kot. mungkin juga tension pasal EXAM aritu yang macam ntah pape ntah. x tau la. sori la kepada mereka yang mesj aku tapi aku x layan, sori....

2009-10-11

Raya di KMPh



tanggal 9 okt 2009, berlaku satu majlis yang dipanggil jamuan raya KMPh...
bermula 2.30 ptg sehingga 5 ptg...
pada awalnye, aku malas nak pegi. ade ke mase2 study dia wat bende camni. ganggu konsentrasi tau. tapi MC acara kate ini untuk lepaskan tension. x kisah la. yang penting, aku berjaya meng-enjoy-kan diri kat sane bersama member2 sekelas dan member2 seblok.


gamba dak2 sekelas aku...
(yg menang baju pling lawa tu; berdiri hujung kiri)

ari tu, aku malas nak bergaya sangat. just pakai baju raye ngan suar slek je. kalo pakai baju melayu penuh, takut aku plak yang menang baju raya paling lawo plak. hehe...

Dalam majlis ini, x sangka member aku berjaya dapat hadiah baju raya tercantik, memang jelas la, bajunye x la bergaya sangat tapi lawo... die pun terkejut gok pabila namenye dipanggil.

saje nak begamba ngan hamper kemenangan

secare keseluruhan, aku puas ati ngan majlis coz x la rase cam sia-sia pegi. aku dapat mengeratkan lagi hubungan ngan member sekelas. walaupun hanya setaun berkenalan. x salah kalo kita berbaik2. ape aku ngarut ni...

akhir kate, doakan aku berjaya dalam final exam yang bermula isnin ni sampai isnin minggu,
x lupe juge kepada member2 yang amik stam especially kat SAMTSSAAS. Gud Luck aku ucapkan ...



2009-10-07

ROOKIES




Synopsis

Koichi Kawato is the new Japanese Literature teacher at the ill-famed Futakotamagawa high school, whose baseball club is composed of thugs and bullies who have been suspended for a year from all school competitions, for causing a brawl during an official match. The newly appointed teacher finds that the club members left are only interested in women, smoking and doing nothing until, under Kawato's guidance, they discover their dream of going to the Koshien high school baseball tournament. However, the road to Koshien is far from easy as many obstacles await them.


Download

http://rapidshare.com/files/180726218/ROOKIES_01.part1.rar

http://rapidshare.com/files/180762043/ROOKIES_01.part2.rar

http://rapidshare.com/files/180996025/ROOKIES_02.mp4

http://rapidshare.com/files/181021470/ROOKIES_03.mp4

http://rapidshare.com/files/181049595/ROOKIES_04.mp4

http://rapidshare.com/files/181078055/ROOKIES_05.mp4

http://rapidshare.com/files/181108786/ROOKIES_06.mp4

http://rapidshare.com/files/181160132/ROOKIES_07.mp4

http://rapidshare.com/files/181317203/ROOKIES_08.mp4

http://rapidshare.com/files/181340080/ROOKIES_09.mp4

http://rapidshare.com/files/181382152/ROOKIES_10.mp4

http://rapidshare.com/files/181411212/ROOKIES_11.part1.rar

http://rapidshare.com/files/181448534/ROOKIES_11.part2.rar


Comment Aku

Satu lagi drama dari negara jepun yang ter-best aku pernah tengok. menggabungkan unsur education and motivation among the delinquents. Membuatkan sesiapa yang menontonnye berase terharu...


See full size image


2009-10-04

Exam


Exam final makin hampir... ape yang ade dalam kepala otak aku skang ni adalah study, study, study... bagus la gitu.
tapi apabila datangnye dugaan sperti laptop ke bilik aku, sume yang aku fikir tadi hilang...
aku ade contact member2 ku yang lain, mereka juga dalam keadaan yang same ngan aku...
x kirala bdak matrik or budak stam, masing-masing tertekan ngan tanggungjawab masing2...
aku harap dalam mase seminggu study week ni, aku dapat habiskan stdy sume chapter yang ade..
dan paling penting ialah doa rakan-rakan..

k, wish me luck...

2009-10-01

SELAMAT HARI RAYA

selamat hari raye diucapkan kepada sume umat islam d seluruh dunia...
ampun maaf dipinta, sekiranya berlaku salah silap...
maaf zahir batin...

2009-08-09

Mei-chan no Shitsuji




Details

* Title: メイちゃんの執事
* Title (romaji): Mei-chan no Shitsuji
* Also known as: Mei-chan's Butler
* Format: Renzoku
* Genre: Romance, comedy
* Episodes: 10
* Viewership rating: 14.0 (Kanto)
* Broadcast network: Fuji TV
* Broadcast period: 2009-Jan-13 to 2009-Mar-17
* Air time: Tuesday 21:00
* Theme song: My SunShine by ROCK`A´TRENCH

The story revolves around a young woman named Mei, who was rescued as a young girl by someone calling himself her "butler." With only a vague memory, though, the experience seems like just a dream. But one day, after her parents' accidental death, he appears: Rihito comes from a line of outstanding butlers, and he has been appointed to serve her! Now her ordinary life has completely flipped, as she discovers that she's actually the heiress to a fortune, and is forced to transfer to St. Lucia Girls' Academy, where all the students have butlers! As a result, her childhood friend Kento decides to enroll in a butler school so that he can stay close to her.

Download:
Code:

http://rapidshare.com/files/198285021/mei-chan_no_shitsuji_ep_01.mp4
http://rapidshare.com/files/198404815/mei-chan_no_shitsuji_ep_02.mp4
http://rapidshare.com/files/198486787/mei-chan_no_shitsuji_ep_03.mp4
http://rapidshare.com/files/208371204/mei-chan_no_shitsuji_ep_04.mp4
http://rapidshare.com/files/208485811/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_05.mp4
http://rapidshare.com/files/208640556/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_06.mkv
http://rapidshare.com/files/208667526/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_07.mkv
http://rapidshare.com/files/208693006/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_08.mkv
http://rapidshare.com/files/214945400/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_09.mp4
http://rapidshare.com/files/217223930/Mei-chan_no_Shitsuji_Ep_10.mp4


DARIPADA AKU UNTUK KORANG...
ENJOYZ....

After 3 Weeks...

Yeah...
selepas 3 minggu bercuti di rumah, akhir nye esok aku kena balik ke kolej matrikulasi pahang. walaupun setiap student matrik cuti 2 minggu je, para student kmph kne tambah cuti seminggu coz H1N1. ini yang membuatkan aku kurang sedap hati memikirkan ape yang akan berlaku kepada cuti sem akan datang... aku redha..
begitu skema skali aku tulis arini...

aku x tau ape yang akan berlaku pada sem 9 minggu mendatang ni, same ade aku akan terus berjaya dalam pelajaran atau x... yang pasti sampai kat kolej nanti, ape yang menanti aku adalah RESULT ujian pertengahan sem(UPS) aku. argh... tensen sekejap memikirkan ape yang akan ku dapat nanti(Skema lagi).


tak pe(nak motivasikan diri)... ni UPS je. blom final lagi. you can do it bro. gambatte...


3 minggu ni, macam2 aku buat. x terlupa lah pada aku nye hobi, menonton drama...
jadi ni la senarai drama yang aku tengok sepanjang 3 minggu di umah...

j-drama
Zettai Kareshi
Chance!!
Mei-chan no Shitsuji(best giler cite ni)

drama melayu
Blogger Boy (entah nape aku suke plak tgk cite ni)

filem
Los dan Faun(klakar tapi pening sikit)
Crows Zero II (BEST!!)

Mei-chan no Shitsuji

Quote Of the Day

2009-08-06

Nisfu Sya'ban



Nisfu dlm bahasa arab beerti setengah. Nisfu Syaaban beerti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.

Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul qadr. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi saw tidak tidur pada malam itu sebagaimana yg tersebut dalam sebuah hadis yg diriwayatkan oleh Iman Al-Baihaqi r.a:


Rasulullah saw telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dah sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda saw dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda saw berkata dlm sujudnya, "Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yg akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kpdMu daripadaMu. Aku tidak dpt menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri."
Setelah Baginda saw selesai sembahyang, Baginda berkata kpd Saiyidatina Aisyah r.a. "Malam ini adalan malam Nisfu syaaban. Sesunguhnya Allah Azzawajjal telah dtg kpd hambanya pada malam Nisfu syaaban dan memberi keampunan kpd mereka yg beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yg memberi rahmat dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap org2 yg dengki."

Hari nisfu sya'aban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu maghrib, (15 Sya'aban bermula pada 14 hb sya'aban sebaik sahaja masuk maghrib)

Berikut adalah antara amal ibadah di hari Nisfu Sya'aban:

1. Selepas solat maghrib (15 Sya'aban, ahad malam), Solat sunat nisfu sya'aban, 2 rakaat
Rakaat 1 : baca Al-Fatihah & surah Al-Qadar 1x, Rakaat 2 : baca Al-Fatihah & surah Al-Ikhlas 3x

2. Membaca Yasin 3x selepas solat Maghribnya (15 Sya'aban, ahad malam)

i) Selepas Yasin pertama : mohon dipanjangkan umur untuk beribadat kepada Allah
ii) Selepas Yasin kedua : mohon rezeki yang halal untuk beribadat kepada Allah
iii) Selepas Yasin ketiga : mohon ditetapkan iman dan Islam & mati di dalam iman & pohonlah segala yang baik.

Kemudian baca Istighfar 11x & selawat 11x Baca doa nisfu Sya'aban (ada didalam Yasin Majmuk)

3. Baca surah ikhlas 1000x

4. Berpuasa pada siangnya (Ahad)

sumber dari http://e-malabari.net/ugama/nisfusyaaban.htm

Kebosanan, Ke-tension-an dan Ke.......an

Kebosanan


3 minggu kat umah, membuatkan aku bosan kerana hari2 melakukan aktiviti yang same.
huh... aku mengeluh... ape yang aku buat adalah... bgn pagi kul 8.30, pastu buat sedikit aktiviti sampai kul 1 dan pada waktu petang, tido. malam, lepak kat umah. kul 12 tgh malam, bukak komputer sampai kul 2. pastu tido. dan begitu la...
lama x lepak ngan member, lagipun sape yang cuti skang ni??? aku ni pun sambung cuti coz matrik aku kne h1n1. member2 yang kat kampung sume ngah prepare utk trial stam minggu depan, x kan aku nak kaco diorang... huh... aku mengeluh lagi...
pada sume member stam aku especially budak2 SAMTSSAAS, gud luck for you all...

Ke-tension-an

satu benda paling aku menyampah minggu ini, sakit hati gile aku... rase nak mencarut2 pun ade.
AKU PUNYA INTERNET LEMBAP!!!!
aku tak tau la ape yang berlaku, tapi start minggu ni, aku x leh nak donlot cite.
aku dah cuba pelbagai cara, tetap x leh... ade cadangan x???
aku ngah nak abiskan donlot cite mei-chan no shitsuji, best cite ni, tapi apekan daya... baru donlot samapi episode 7, internet dah wat hal... aku harapa ia kembali elok sebelum aku balik kolej la...
aku nak abiskan tgk cite tu...

Ke....an



aku pun tak tau nak tulis ape kat atas ni... tapi ade cite lawak tadi mase aku kat masjid...
jiran sebelah umah aku, umo dalam 60 taun, still sihat, Tok Qadi Kampung, die tegur aku sambil bertanya " ko ni anak sape ye??" aku dah mule konfius, apasal pak cik ni tanye camtu? die x kenal aku ke walhal duk sebelah umah die je... aku cakap la "saya anak Pak Haji Markum la wak..." die jawab "Ya ALLAH!!! dah besar ko ye... wak x kenal pasal ko dah ade misai ngan janggut..."
akibat cerita diatas, terus aku shave misai aku ngan trim janggut aku malam tu jugak... sampai ati die x kenal aku... rase nak nangis pun ade...

begitu la life aku...

Quote of The Day

2009-08-04

Jerebu di Sabak Bernam...

Aku tak tahu la, sejak balik dari kolej aritu, apsal kampung aku nampak putih je...
rupenye ade jerebu.
aku tanye mak aku, "apsal sini jerebu?" mak aku pun jawab. "entahlah"
jawapan yang ringkas dan padat...

Setelah 2 minggu kat kampung, aku ingat jerebu makin kurang, tapi keadaan tidak berubah, tetap same je... aku pun pike, apasal x masuk tv? x masuk paper ke??
aku x dapat jawapan utk kedua2 soalan tu...
isu jerebu di sabak bernam telah ditutupi oleh isu H1N1 yang semakin menular di negara kita dan juga isu demontrasi jalanan oleh gerakan mansuhkan ISA...

tak pe la, yang penting, aku telah menengenahkan isu ini yang semakin teruk disebabkan pembakaran jerami padi yang baru lepas "panen"(tuai dalam bahasa jawa). aku x leh nak kate ape sebab lepas padi dituai, konfem la kne dibakar, walaupun dalam keadaan jerebu. itula yang dikatakan oleh pak cik jiran aku semasa aku menemubual beliau..

oleh itu, same2 la kite pike, bagaimana nak mengatasi masalah jerebu ini... walaupun tiada di tv, paper mahupun di Sinar Harian. sama2 lah kita menjaga alam sekitar kerana kita tau jerebu ni boleh menjejaskan kesihatan kita. jangan pike H1N1 je...

sekian dari aku, untuk semua...

semua gambar ni diambil pada lebih kurang pukul 1 tengah hari









ni dekat parit 2 barat










tak jauh dari gamba pertama

























ni kat kampung aku, tebuk pulai














Quote of the day

2009-08-03

Tentang Diri Ini...

nothing so much about myself...
just i like to read MANGA, the best manga for me is school rumble.
menceritakan tentang school life. buat aku rindu kat school life walaupun baru setahun tinggalkannye. ye, aku baru 18 tahun. lahir pada bulan 6 tahun 1991.


Pastu, aku suke tengok drama jepun, for me. drama jepun je la yang boleh membuka minda. berbanding dengan drama negara lain especially indon yang penuh dengan hasad dengki yang tak sudah. (it's true what??). so, the best japan drama that i ever watch is MY BOSS MY HERO. kelakar giler cite ni. antara cite paling awal aku tgk. pasal seorang yakuza yang nak ambil alih syarikat dari ayahnye tapi die bodoh nak mampus. jadi ayahnye suruh die masuk skolah balik, blaja dari awal. dari situ la die knal ape itu kehidupan, persahabatan dan cinta. what a nice story...



for overall, aku memang suke japan. if i can, Insya-ALLAH, i want to step my feet there. it is my dream... wish me luck...

Quote of the day

2009-08-02

Sky Chord - Shion Tsuji

One song... full meaning...
i just want to present you "sky chord" sing by shion tsuji, the next utada hikaru
aku suke lagu ni... dengan lirik yang penuh makne...
show that our life is hard but FUN...

Assalamualaikum....

Assalamualaikum guys... nama aku bermula ngan S, so, korang leh panggil aku S je...
nama penuh x yah la coz bukan penting utk korang pun... stay at selangor. kat mane? sabak bernam.
hehehe.. btw this is my first attempt to make a blog...hope aku dapat bagi komitmen la. lagi satu, maybe, korang rase ni blog tipikal, stereotaip, biase je. so, berilah komen dan cadangan supaya aku leh improve my skill and this blog. lagipun aku still studying, and i'm very interest at things like this.. so help me k... yoroshiku onegai ichimasu....