2010-11-26

kenapa die gune fb...

fb adalah tempat menyebar kontroversi..
fb adalah tempat menyebar kontroversi..
mengapa kontroversi.. sebab ade fb..
tempat menyebar kontroversi..
kenapa buat kontroversi.. sebab die ade fb..
dan fb adalah tempat menyebar kontroversi...

*aku tgh marah...
dan hilang semua mood yang aku ade...
kesian mood aku..
kenapa die x faham..
igt aku x de mood ke??
kesian mood aku..

2010-11-23

2 Alam... dR Rozmey... ape tu???

hahahahaha.... izinkan aku gelak dahulu...

aku masuk bilek depan aku.. semalam... die tunjuk sesuatu kat laptop die, kepada aku.. haha.. page facebook.. tentang dr rozmey...

kenapa dengan dr rozmey???
dah tentu sebab 2 alam dan angan melampau die tu... x boleh blah kot...
aku x suke die... filem die pun tempias kene kebencian aku... kesian filem die...

bukti
bukak google.com taip "2 alam blogspot"... jumpe la komen2 'memberangsangkan' tentang filem ini.. ini pun salah satu nye.. http://www.facebook.com/?ref=logo#!/kamikenablockdenganddr
nst juga menyokong kami... www.nst.com.my/nst/articles/34alam/Article
nak lagi?? ini http://kakisakat.blogspot.com/2010/11/2-alam-yang-kacau.html dan ini yang paling best.. http://sharinginfoz.blogspot.com/2010/11/komen-cerita-2-alam.html
dan bermacam2 lagi... kalu rajin cari la lagi...

kesimpulan
publisiti itu penting... tapi kalau x kene caranya leh jadi hancur...
target itu penting... tapi kalau melampau, ape cite???
confident tu penting... tapi kalau over-over-over confident, pastu jatuh tertiarap.. x ke sakit???

2010-11-21

minggu pengajaran....

first time... first time dalam sejarah hidup aku selama 19 tahun.. aku tidak beraya di kampung tebuk pulai.. ya.. tidak balik beraya.. walaupun raya aidiladha sahaja.. ia tetap raya yang ku suke sebab boleh blajar sesuatu dari makhluk rodensia iaitu lembu lebih2 lagi dari aspek biologi...

so, minggu ini aku hanya berada di johor.. tidak sepenuhnya di UTM, aku juga singgah ke batu pahat di rumah(?) kakakku yang juga tidak pulang ke desa utk beraya...

minggu pengajaran??? ya.. sebab inilah minggu utk aku men-stabil-kan emosi... ye la.. first time x blek raya...

ade lagi.. laptop roomate ku kehilangan.. aku x tau ape yang berlaku... aku blek ke umah kakakku malam itu.. dan laptopnye juga hilang pada malam itu.. maseh terkejut.. lagi2 pabila hubungan aku dan roomateku tidak selancar mane... aku rase kesalahan kerana aku yang terakhir menggunakan laptop tu... sampai sekarang aku maseh rase kesalahanku.. argh...

second... akakku dapat pindah kerja ke selangor... so, tiada lagi batu pahat untuk ku jejaki.. tiada lagi summit batu pahat utk ku berlibur... aku mendapat khabar itu dengan keadaan terkejut.. ape aku boleh buat.. itu memang kehendak akak ku.. dan aku.. terpaksa meneruskan hidup di johor bersendirian.. aku x kesah sebenarnye.. tapi kini maseh dalam keadaan terkejut..

third.. ini kesalahan aku sendiri... x perlu diceritalah.. aku maseh ralat dengannye...

dalam semuanya yang berlaku.. aku maseh maintain bertenang dihadapan semua la.. tapi dalam hati, aku dan Pencipta je yang tahu... tapi aku suke pabila seseorang menggelarku sebagai the man without any problem... aku just ikut style aku.. senyum.. senyum.. dan problem itu dapat dicover baek punye...

sekian...

2010-11-01

kisah pelajaran semester pertama ku...

akhirnye bermulalah minggu belajar bagi mahasiswa2 UTM Skudai pada hari ini...

maka ku ucapkan good luck dan berdoalah agar sama2 berjaya..

ingin ku simpulkan kesemua subjek yang telah ku pelajari sehingga hari ini dan juga menilai diri ini ketika berada di dalam kelas satu persatu bermula dengan:

basic electric engineering
pelajaran penting untuk student electric.. tapi aku, masih mencari tapak.. mungkin dah jumpe.. masih sedang membina.. agak sukar.. tapi aku cube.. lecturernye adalah yang terbaik buat aku.. so yang tinggal hanya padaku untuk mengolah pemikiran sendiri...

digital electronic
juga penting.. aku tidak dapat mencari tapak pun dalam subjek ini.. sebab utama adalah kerana diri sendiri.. sebab kedua kerana lecturer nye sendiri.. berbangsa arab dan sukar berkomunikasi (aku susah nak paham ape die cakap).. oleh itu.. semua usaha berada di pemikiran sendiri.. masih blom terlambat...

calculus
kelas paling aku suke.. lecturer antara yang terbaik pernah aku jumpe.. rilek, berpengalaman dan sentiasa buat aku kagum cume die tidak berapa tegas.. aku suke.. satu-satunye subjek yang boleh aku skor.. so.. tapak, binaan dah ade.. cume tinggal pemikiran...

etnik dan english
bukan 2 subjek serupa.. tapi aku mengconcludekan ia dalam tempat yang sama.. seronok kerana ia adalah subjek yang ringan dan tidak perlu menggunakan otak ke limitnye.. lecturernye pun peramah.. so x de sebab utk aku x skor dalam subjek ni..

lukisan kejuruteraan
juga seronok.. hanya perlu melukis.. tidak memerlukan bakat yang tinggi pun.. tapi sayang yang senang selalu dipandang remeh..

so.. di musim exam ini.. wish me luck.. and i wish you luck too..