2011-06-20

bahagianya menjadi orang bodoh


tahukah anda, menjadi bodoh itu satu kelebihan. disini ade beberapa contoh yang kuat.


scene 1.

orang A : ko pandai masak?
orang B : x. aku bodoh dalam masak-memasak ni.
orang A : xpe2. bia aku masak hari ni.
hari-hari seterusnya akan berlaku bende yang same.

scene 2.

orang A : ko pandai bawak kete? kita nak gi jalan ke air terjun kota tinggi ni.
orang B : x. aku bodoh bawak kete ni. lagi2 ke air terjun kota tinggi.
orang A : xpe2. bia aku bawak supaya kita x mati bersama.

scene 3.

orang A : boleh x ko buat soalan matematik ni?
orang B : x. aku memang bodoh matematik ni.
orang A : ha. tu la. asal x mintak tolong aku. meh sini bia aku buatkan.

------------------------------------------------------------------------------------------------

begitula scene2 yang menjadi contoh kuat memberitahu kite bahawa x salah menjadi bodoh, malah lebih bahagia.




oh ya! jika anda ingin menjadi bodoh. jangan lupa cari kawan yang caring.






5 comments:

Sunah Sakura said...

ahahahaha! takmo!

sergeant keroro said...

haha, jangan bodoh sombong dah la.

yang penting usaha untuk memperbaiki diri ke arah yang lebih baik :)

hudhud cool said...

hahahaha...mmg kna cri kwn caring..watnya cri kwn hampeh akan jdi bgini la nsibnya..

scene 4:
A: ko pandai buat kek x??
B: x.bab wat kek mmg aq bodoh..
A: ko ni...apa pun xbleh. dah r.. fedap aq kwan ngn ko ni wat bnda sng pon xreti..org sruh tgk resepi..blablabla...(smpy sok pagi)

xke nanah tlinga kna leter??hahaha

syamem said...

@kak sunah : haha.. kan best jadi cam tu..

@sergeant : untuk menjadi serjen yg dihormati, anda memang layak...

@hudhud cool : bukan senang nak cari kawan caring..

Al-Fikr said...

saya nk jadi org pandai dan caring....ada ilmu diamalkan supaya dapat pahala dan memanfaatkan org lain XD