2010-03-29

Class Party!!!



akhirnye, para student Kolej Matrikulasi Pahang sudah sampai ke satu masa yang sangat sukar untuk dilalui, iaitu mase untuk study week serta bersedia untuk berpisah ngan kawan2 yang dikenali sejak setaun lalu, lebih2 lagi classmate. Oleh sebab itu, kitorang sume wajib ade jamuan klas dan itu la ape yang klas 1F04 buat pade petang semalam 28 mac bermula jam 5.00 ptg..

Kitorang punye menu hanye la nasi goreng dan ayam yang belum dibakar, dan tugas kitorng ptg tu adalah membakar ayam. Bertempat di satu sudut di tepi tasik, kami meletakkan barang2 lalu mencuba memasang api secara manual. Agak lame la pasang api coz angin ptg tu kuat. Setelah lame menunggu akhirnye, api yang dipasang oleh Duwe menjadi juga. kitorang pun startla membakar.

Ketika membakar tu la ade episod2 gembira dimane diorang telah memulakan permainan perang tepung. yeah... x sangka leh men tepung2 plak mase tu. habis hilang sume konsentrasi aku untuk membakar ayam tu dek kerana kekejaman member2 ku itu.. x gune punye kawan.. hehehehe

x cukup ngan tepung, diorang wat lak belon isi air, dan aku juga menjadi salah sorang mangsanye. ptg itu perangai diorang (bukan aku) x ubah macam budak lima taun bergembira bermain bersama kawan2. setelah lame menunggu, lebih kurang kul 6 ptg. kitorang pun makan ayam yg dimasak. Walaupun dimasak oleh amatur, tapi dah lapar, telan je la...

Party tu abis pada pukul 7.30 malam selepas azan maghrib berkumandang. Selepas mengagihkan cokelat dan sesi bergambar, serta menyiapkan pembakaran ayam yang belum abis dibakar, kami pun balik ke blok masing2 dengan hati yang gembira.

Pendek kate, aku x sangka party ni leh jadi havoc camni. dengan aku dok lari2 kejar dak2 tu, diorang pun dok kejar aku. main baling2 tepung (ni yang aku x leh terima). abis jadi orang putih jap ptg tu..tapi secara overall, aku suke ngan party ni.. kitorg dapat reduce sikit tension yang ade coz minggu depan dah start exam... one of the best part of my life.. hope it will be one of our memory from the short term in matric.. tq u all. and All the Best for PSPM II..

1 comment:

mencari hidayah dr-Mu said...

insyaallah,,syamim boleh,,,kenangan y ade tu,,mmg akn menjdi kenangan terindah y abadi,,gud luck!