2012-06-09

Hujan renyai-renyai menyambut kedatangan EURO 2012 di UTMHari ini. Pasti hari yang sibuk di Poland dan Ukraine. Menyambut tiga minggu bahagia penuh dengan pemerhatian masyarakat dunia. Ketiak mereka pasti basah. Tapi kewangan mereka pasti akan kukuh selepas ini. Ya, disinilah tempat keramat dimana 16 pasukan Eropah berebut satu piala. Piala keramat Eropah, EURO 2012.

Aku, di satu blok di satu kolej di sebuah universiti di selatan johor, di selatan semenanjung Malaysia di satu penghujung benua Asia sedang melihat luar tingkap. Hujan renyai-renyai. dan berharap ia akan berhenti supaya aku dapat pergi N24 pagi ini. menonton EURO 2012. Walaupun langsung tiada kaitan dengan Malaysia. Tapi orang Malaysia memang suka mengikut-ikut. Biase la. Team negara sendiri tak power mana.

Malam ini, Rep.Czech menentang Russia. Mengikut politiknya, kedua-duanya dulu dibawah komunis. Info yang tiada kaitan untuk perlawanan ini.

Aku tidak menyokong mane-mane. Hanya ingin menghiburkan hati ini, Tension mungkin. Entah. Soal hati sendiri aku pun tak tahu.


No comments: